معرفی کتاب تکههایی از یک کل منسجم
کتاب تکههایی از یک کل منسجم
نوشتهی پونه مقیمی

تکههایی از یک کل منسجم، کتابی است زیبا از جستجوی پونه مقیمی در تکهتکههای زندگی و احوالات خویشتن. کتاب تکههایی از یک کل منسجم در 9 فصل و در یادداشتهایی مستقل اما بههمپیوسته و پرشمار به چاپ رسیده است. دستنوشتههای این کتاب در ابتدا بهصورت شرححالنویسی در قالب پستهای اینستاگرام نویسنده بوده است. پونه مقیمی که روانشناس بالینی است، در صفحهی اینستاگرامش و در مدت 3 سال یادداشت نویسی مستری از احوالات، زندگی و دریافتهایش از این دو داشته است.
کتاب تکههایی از یک کل منسجم در دورهای کوتاه به تجدید چاپهای متعدد رسید و تنها کمتر از یک ماه پس از انتشار، به چاپ پنجم رسید. شاید اصلیترین علت موفقیت این کتاب را بتوان در نثر روان و ابراز تجربههای شخصی نویسنده از زندگی روزمرهاش دانست. جایی که او تنها راوی اتفاقات پیرامونش نیست و از هرکدام از آنها در جهت یافتن خویش بهره برده است. همانگونه که از نام کتاب پیدا است، پونه مقیمی قصد دارد با در کنار هم قرار دادن این سرفصلها و وقایع متعدد و یافتن تکههایی از وجود خویش در آنها، تصویری از یک کل منسجم به ما ارائه دهد.
این کتاب تشکیلشده از بخشهای کوچکی است که پونه مقیمی با دیدگاهی روانشناسانه و درونی به آنها نگریسته است. او در پیشگفتار این کتاب به تقدیر از مراجعینش پرداخته و اعتقاد دارد که با ورود به دنیای زیبا و دردکشیدهی آنها توانسته است با بخشهایی از وجود خود و دردها و رنجهای خویش آشنا شود. پونه مقیمی اعتقاد دارد هرکدام از بخشهای این کتاب ممکن است پیامآورندهی بینشی جدید برای خواننده باشد و یا حداقل او را در مسیر تفکر به احوال خویشتن وا دارد.
در 9 فصل این کتاب و در انبوه یادداشتها و پستهای او، شما در هر فصل با موضوعات متنوع اما عمیقی مواجه خواهید بود. او در ابتدا از زندگی و پذیرش آن، همانگونه که هست سخن میگوید و سپس به ما میگوید که چگونه میتوان تسلیم بود؛ اما بیتفاوت نه. در انتهای فصل اول، پونه مقیمی از ضرورت دوست داشتن خویشتن سخن میگوید و اعتقاد دارد این مهم، اولین گام درراه تغییر شرایط به وضعیت مطلوب و مطابق با خواستههای ما است. در فصلهای بعد، او از احساسات، ترسها و اضطرابهایی میگوید که همهی ما با آن مواجهیم؛ اما راهکاری در پذیرش و درک آنها نداریم. کتاب تکههایی از یک کل منسجم با یادداشتهایی در باب رابطه، شرایط پذیرش آن و همچنین تمرینهایی در جهت آرامش درونی ادامه مییابد.
یادداشتهای کتاب پونه مقیمی بسیار ساده و اثرگذار است. در این یادداشتها تکههایی از وجود نویسنده، رد پایی از مراجعین او و درنهایت توصیههای پونه مقیمی که بر پایهی روانشناسی بالینی است، وجود دارد. بدون شک نویسنده در اولین کتاب خود موفق شده است آنچه را از زندگی و خویشتن تجربه میکند، به زیبایی به مخاطب خود منتقل کرده، گویی این کتاب نهتنها تکههایی از کل منسجم او است، بلکه تشکیلشده از عواطف، احساسات و برداشتهای درونی همهی ما است.
بخشی از کتاب :
« ما برای قبول اینکه باید با بعضی آدمها، موقعیتها و شرایط خداحافظی کنیم، به زمان احتیاج داریم. زمان باید بگذرد. ذهن ما باید هزاران داستان متقاعدکننده بسازد تا آرامآرام به لحظ? خداحافظی نزدیک شویم. بههرحال چه تصمیم بگیریم چه همچنان خودمان را معلق نگهداریم، لحظههای خداحافظی فرامیرسند. امروز اگرنه، چند سال دیگر. حقیقت این است که فرار کردن به ما کمکی نمیکند. در خداحافظیها، دردی وجود دارد، دردی پنهان، اصلاً مگر میشود خداحافظی دردناک نباشد؟ اگر خیلی وقت است که متوجه شدهایم به خداحافظی خاصی نزدیک شدهایم بهتر است خودمان را گول نزنیم. بهتر است درد را به رنج تبدیل نکنیم. »
« باید بخشید. باید خودمان را برای تمام حماقتها، انتخابهای تلخ و برای تمام بدیهایی که انجام دادهایم ببخشیم. بخشش که آغاز شود، ادام? جاده دیده میشود. جادهای که هنوز مسافرش هستیم و هنوز ادامه دارد. بار گناه را که بر زمین بگذاریم، قدمهایمان سبکتر میشود. »
این کتاب توسط انتشارات بینش نو منتشر شده است که میتوانید آن را به راحتی از سایت کتابفروشی کاواک خریداری نمایید.
اگر علاقهمند به مسائل روانشناسی هستید، میتوانید بهوسیلهی ابزار کاربردی ما در وبگاه کاواک، هر کتابی را که دوست دارید بهگونهای متفاوت بیابید. کاواک گراف نهتنها ابزاری است جذاب برای یافتن کتاب موردعلاقهتان، بلکه دنیایی از کتابهای مشابه را هم به شما پیشنهاد میکند.