سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی کتاب زندگی 3/0 (انسان بودن در عصر هوش مصنوعی)

کتاب زندگی 3?0

معرفی کتاب زندگی 3.0

خرید اینترنتی کتاب زندگی 3?0  از وب‌سایت کاواک

کتاب زندگی 3?0 به تاثیرات ورود هوش مصنوعی به زندگی ما می‌پردازد. البته ورود به همه‌ی جنبه‌های زندگی ما. از شخصی‌ترین پیام‌هایمان در تلگرام تا مدیریت جنگ‌های جهانی. این کتاب نوشته‌ی مکس تگمارک استاد دانشگاه ام آی تی که پیش‌تر نیز نظریه‌هایی از او در باب ریاضی و کیهان‌شناسی در قالب کتاب منتشر شده است.

مکس تگمارک یکی از سخنرانان محبوب برنامه‌های TED نیز هست. نظریه‌ی او در باب آینده‌ی انسان در هم‌زیستی با هوش مصنوعی بسیار جذاب، باورپذیر و البته ترسناک است. شاید کلیدی‌ترین سوال کتاب زندگی 3?0 این باشد : « آیا عصر آن فرا خواهد رسید که ماشین‌ها با تکیه‌بر هوش مصنوعی برای همیشه بر گونه‌ی بشر غلبه کنند؟ آیا این نظریه و شاید بهتر بگوییم، فیلم‌نامه‌ی جذاب هالیوودی واقعا به حقیقت می‌پیوندد؟ »

مکس تگمارک در کتاب زندگی 3?0 نگاهی عمیق دارد به تحولات اساسی زندگی انسان از زمان آغاز هوش مصنوعی و در ذهن خواننده سوال‌های اساسی‌ای را در رابطه با آینده‌ی تداوم این همکاری ایجاد می‌کند. نگاه مکس تگمارک سراسر ناامیدانه هم نیست و بشر را دعوت به نگاهی هوشمندانه‌تر و البته عمیق‌تر به موضوع هوش مصنوعی می‌کند. دعوت به انتخاب‌هایی نه سراسر منفعت‌طلبانه و با نگاهی کوتاه‌مدت، بلکه با آینده‌نگری و حفظ منافع جمعی در به خدمت گرفتن هوش مصنوعی در جهت ایجاد شرایطی بهتر برای گونه‌ی بشر. او در انتهای سوالش گویی دوباره می‌پرسد :

« آیا هوش مصنوعی پایان عصر طلایی پیشرفت بشر است و موجب انقراض او، یا این‌که قرار است شاهد عصر جدیدی از تکامل، رشد و رفاه فراگیرتر باشیم؟ » انسان بودن و انسان ماندن در عصر هوش مصنوعی، عبارتی بسیار چالش‌برانگیز است. آیا تا همین جای کار هم هوش مصنوعی تهدیدی بالقوه برای ماهیت انسانی ما نیست؟

بدون شک ما به‌عنوان انسان با خلق هوش مصنوعی، قصد در دریافت‌هایی داشته‌ایم که منجر شده است روحیات و احوالات ما دچار دگرگونی عمیقی گردد. ما از طریق ماشین‌ها و البته هوش مصنوعی، همدیگر را می‌شناسیم و با یکدیگر در ارتباط هستیم. مکس تگمارک در این کتاب سعی می‌کند سوالاتی در ذهن خواننده ایجاد کند که برای یافتن پاسخش، در سرفصل‌های جذاب این کتاب باید تعمق بیشتری داشته باشیم.

کتاب زندگی 3?0 بحث بقا را نیز پیش روی ما می‌گذارد و در اینجا این سوال پیش می‌آید که آیا آینده‌ی هوش مصنوعی همچون نظریه‌ی اروینگ ج.گود پایان خوشی دارد؟ او در سال 1965 جمله‌ای گفته بود که بوی تردید را می‌توان در آن به‌خوبی فهمید :

« نخستین ماشین فوق هوشمند آخرین اختراعی است که انسان‌ها به آن نیاز خواهند داشت، البته با فرض آن‌که این ماشین به‌اندازه‌ای مطیع انسان باشد که به ما بگوید چگونه باید بر آن تسلط داشته باشیم. »

نگاه ابَر ماشین یا آن هوش مصنوعی فوق‌العاده، به گونه‌ی بشر چگونه است؟ موجودی کند، مزاحم، ناتوان یا کم‌اهمیت. به نظر خیلی خوش‌بینانه نمی‌آید مکانیزمی هوشمند، تن به بردگی، آن‌هم به گونه‌ی ضعیف‌تر بدهد. آیا هوش مصنوعی رهاشده، به انسان نیاز خواهد داشت؟

در کتاب زندگی ، هوش مصنوعی و حقیقت وابستگی ما به آن، دیگر انکارپذیر نیست. تنها کافی است لحظه‌ای بدون آن، دنیا را تصور کنیم. شاید جوانان سال 1865 سفر ژول‌ورن به فضا را کمی سخت باور کردند و بشر 100 سال بعد بر روی ماه قدم زد، اما این بار بخش عجیب داستان در عصر ما اینجا است که ما کاملا فیلم‌های دوره‌ی خود را باور می‌کنیم. البته امیدواریم کمی بیشتر از صدسال فرصت داشته باشیم.

بخشی از کتاب زندگی 3?0 :

ماده هوشمند می‌شود

« هیدروژن …، اگر زمان کافی داشته باشد، سرانجام به انسان تبدیل می‌شود. ( ادوارد رابرت هریسن )

در طول 8/13 میلیارد سالی که از مهبانگ می‌گذرد، یکی از چشم‌گیرترین تحولاتی که رخ داده این است که ماده‌ی گنگ و بی‌جان هوشمند شده است. چطور چنین چیزی امکان‌پذیر شد و موجودات در آینده تا چه اندازه می‌توانند باهوش‌تر شوند؟ علم درباره‌ی سرگذشت و سرنوشت هوش در کیهان ما چه چیزی برای گفتن دارد … این‌که می‌گوییم توده‌ای از ماده هوشمند است چه معنایی دارد؟ یعنی چه که یک شی می‌تواند به یاد آورد، محاسبه کند و یاد بگیرد؟ » او در این فصل به این سوالات پاسخ می‌دهد.

اگر علاقه‌مند به کتاب‌ها و نظریه‌های علمی هستید، می‌توانید به‌وسیله‌ی ابزار کاربردی ما در وبگاه کاواک، هر کتابی را که دوست دارید به‌گونه‌ای متفاوت بیابید. کاواک گراف نه‌تنها ابزاری است جذاب برای یافتن کتاب موردعلاقه‌تان، بلکه دنیایی از کتاب‌های مشابه را هم به شما پیشنهاد می‌کند.