معرفی کتاب سالار مگس ها
کتاب سالار مگسها
اثر ویلیام گلدینگ

لیست 100 رمان برتر- شمارهی 74- سالار مگسها
مانند بسیاری از رمانهای دیگر این لیست، سالار مگسها بخش عظیمی از قدرت و نیروی خود را مدیون جنگ جهانی دوم است. ویلیام گلدینگ در جنگ جهانی دوم بهعنوان یک افسر نیروی دریایی جوان خدمت کرد. تجربههای او در جزیرهی والچِرِن در سال 1944، میل و اشتیاق او را به ترکیب دو مفهوم کاملاً جدا و متفاوت دوچندان کرد؛ فلسفه و تخیل؛ و جا دارد بگویم که این راه همیشه به موفقیت در رماننویسی ختم نمیشود. بههرحال، سالار مگسها رمانی است که محتوای آن عمیقاً انگلیسی است؛ اما بااینحال به موفقیت و محبوبیت جهانی دستیافته است.
ویلیام گلدینگ تا دههی 50 میلادی در تلاش بود تا با به چاپ رساندن سری کتابهای شعرش راه خود را بهعنوان یک رماننویس باز کند. کتابهای شعر او در سال 1934 به چاپ رسید. همسر ویلیام، آن، نقش بسیار مهمی در زندگی هنری او داشت. او کسی بود که کتاب جزیرهی کورال اثر آر. ام. بالانتاین را بهعنوان منبع الهام به گلدینگ معرفی کرد. خلاصهی داستان ازاینقرار است: یک پاد آرمان، داستانی پُست- آخرالزمانی دربارهی چند پسر نوجوان و جوان که در جزیرهای گرمسیر و دورافتاده زندگی میکنند.
سالار مگسها که عنوانش از رونوشت «بعلزبوب» (یکی از اسامی شیطان) گرفتهشده، کار یک معلم انگلیسی است که به نوشتن دربارهی موضوعات بزرگ علاقه داشت. این اثر او خواننده را در سه مرحله درگیر میکند. در ابتدا، این اثر یک کار مطالعاتی فوقالعاده دربارهی نوجوانانی است که از قیدوبند قوانین و آداب رهاشدهاند. شخصیتهای اصلی، رالف، جک و پیجویی کردنی، نماد بچهمدرسهایهای عادی هستند، اما گلدینگ به زیرپوست آنها نفوذ میکند و شخصیت آنها را واقعی میسازد. او میداند آنها چگونه خط نشان میگذارند و از تجربهی شخصی خود کمک میگیرد تا سقوط وحشت ناک جامعهی آنها را کنکاش کند.
در مراحل دوم و سوم، سالار مگسها، آن بخش از انسانیت را به تصویر میکشد که پیش از فعالیتهای وحشت ناک حزب نازی حتی قابلتصور هم نبود؛ و سپس به تفکر دربارهی نوع بشر در وضعیتی طبیعی و دور از تمدن میپردازد. سالار مگسها رمانی است غمانگیز و خاص، درعینحال بسیار فراگیر و جامع؛ رمانی که ترکیبی از غم و خشم است. سالار مگسها رمانی است که در دههی 50 میلادی، اما برای تمام زمانها نوشته شد. نوع عجیبی از بهشت که به تصویری متروک و ویران از زندگی تبدیل میشود؛ زندگی در آنچه پس از فعالیتهای هستهای انسانها از دنیا باقی میماند. شاید گفتن اینکه این رمان باید به یکی از محبوبترین و پرمخاطبترین رمانهای دههی 60 میلادی تبدیل شود اصلاً مایهی شگفتی نباشد. این رمان باید مانند رمانهای دیگری ازجمله ناتور دشت، کشتن یک پرندهی مقلد و در جاده خوانده شود. …
کتاب سالار مگسها توسط حمید رفیعی ترجمه و انتشارات بهجت آن را به چاپ رسانده است.
خرید آنلاین کتاب از سایت کتابفروشی کاواک