سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی کتاب سه دختر حوا

کتاب سه دختر حوا

الیف شافاک

خرید کتاب سه دختر حوا

تاکنون کتاب‌های بسیاری با موضوعات مختلف در وبگاه کاواک عرضه شده است و همواره سعی نموده‌ایم که کتاب‌های خواندنی و مناسب را معرفی کنیم؛ به ‌طور مثال در بخش تازه‌های نشر، جدیدترین کتاب‌های چاپ شده در ایران معرفی می‌شود. کتاب سه دختر حوا نوشته‌ی الیف شافاک توسط مریم طباطبائیها ترجمه شده و به تازگی به چاپ رسیده است که توانسته است در مدت‌زمان کوتاهی لقب پرفروش‌ترین کتاب را در اکثر کتابفروشی‌ها به دست آورد. همواره رمان‌های الیف شافاک در ایران طرفداران بسیار زیادی داشته و دارد، البته این نویسنده‌ی مشهور ترک در جهان نیز بسیار شناخته شده است و بی‌شک می‌توان گفت یکی از بهترین نویسندگان ترک است و به خوبی ادبیات ترکیه را به جهان معرفی می‌کند.

شافاک نویسنده‌ای جسور در دنیای ادبیات است. یکی دیگر از آثار او که بسیار موردپسند است و به چندین زبان در دنیا ترجمه و به چاپ‌ رسیده است، کتاب «ملت عشق» است، این کتاب در ایران نیز بسیار پرفروش بوده و با استقبال کم‌نظیری روبه‌رو شده است.

دربارهی کتاب

شافاک نویسنده‌ای چیره‌دست می‌باشد که با قلمی جذاب و روان داستان‌های خواندنی خلق می‌کند، موضوع اصلی سه دختر حوا همان‌طور که از نامش نیز مشخص است درباره‌ی سه دختر با روحیات و اعتقادات متفاوت است، داستان رمان درباره‌ی زندگی سه دختر به نام‌های پری، مونا و شیرین است. البته داستان با توصیف زندگی و افکار پری آغاز می‌شود و به نوعی شخصیت اول داستان اوست. والدین پری از لحاظ فکری و فرهنگی باهم تفاهم ندارند و بر سر موضوعات گوناگون باهم بحث و منازعه می‌کنند.

پری برای ادامه‌ی تحصیل به دانشگاه آکسفورد می‌رود و دو دوست به نام‌های شیرین و مونا پیدا می‌کند. این سه دختر اگرچه دوستانی نزدیک می‌باشند اما از نظر فرهنگی، خانوادگی و اعتقادی باهم متفاوت‌اند. افکار و ایده‌های آن‌ها نیز باهم متفاوت و گاه متناقض است. پروفسور «آزور» که استاد فلسفه است و پری از دانشجویان اوست به عنوان راهنمای فکری پری در داستان نقشی محوری دارد؛ اما رابطه‌ی مرید و مرادی بین او و پری به‌تدریج رنگ عاشقانه می‌گیرد و چالش‌های جدیدی را پیش روی آن‌ها و البته دوستان پری قرار می‌دهد.

صحبت‌های نویسندهی کتاب

شافاک در گفتگویی درباره‌ی این رمان می‌گوید: «من سال‌ها پیش از آنکه این کتاب را بنویسم، به این موضوع فکر کرده بودم. جهانی که ما در آن زندگی می‌کنیم، دنیای سیالی است. هرگاه این دنیا به سمت استبداد یا انزوا پیش رود، زنان بیشترین آسیب را می‌بینند. زنان در کشورهای اسلامی به ویژه ترکیه که من در آن بزرگ شدم، با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند و گاه صدای آن‌ها در فضاهای عمومی شنیده نمی‌شود. می‌خواستم کتابی بنویسم که بازگوکننده‌ی صدای آن‌ها در این جوامع باشد. من ابتدا به سه شخصیت این کتاب به صورت جداگانه اندیشیدم و سپس دریافتم که هر سه شخصیت می‌تواند در واقع سه مرحله از یک زندگی باشد. دختران حوا در مورد سه دختر مسلمان در آکسفورد است که الیف شافاک از آن‌ها به‌عنوان سه سمبل ایمان، گناه و تردید استفاده کرده است».

در گزیده‌ای از کتاب می‌خوانیم:

«از نظر خانواده و دوستانش، ناز پری نعلبنداوغلو انسان بسیار خوبی بود؛ البته دوستانش او را «پری» صدا می‌زدند. او یک خارجی باسواد بود. به خیریه‌ها کمک می‌کرد، برای ایجاد تغییر نگرش درباره‌ی آلزایمر تلاش می‌کرد، برای خانواده‌های محتاج پول جمع می‌کرد، به خانه‌های سالمندان سر می‌زد، با سالمندانی که هیچ‌کس را نداشتند ورق‌بازی می‌کرد و از روی عمد به آن‌ها می‌باخت. همیشه برای گربه‌های خیابانی سرگردان استانبول در کیفش غذا به همراه داشت؛ حتی گاهی وقت‌ها با هزینه خودش آن‌ها را عقیم می‌کرد.

از نزدیک، به وضعیت مدرسه‌ی بچه‌ها رسیدگی می‌کرد، برای رئیس و همکاران شوهرش مهمانی ترتیب می‌داد، سفره‌های باشکوهی پهن می‌کرد و در ماه رمضان و به ویژه اول و آخر هر ماه روزه می‌گرفت و در این سرزمین، تمام مراسم را اجرا می‌کرد. در تمام عیدهای قربان، حتماً یک گوسفند قربانی می‌کرد. برخی اوقات آدم‌هایی را در خیابان می‌دید که آب دهانشان را روی زمین می‌انداختند، پارک‌ها را کثیف می‌کردند یا در سوپرمارکت‌ها نوبت را رعایت نمی‌کردند.

پری همیشه در درون کار آن‌ها را منفور می‌دانست. البته گاه هم نمی‌توانست جلوی خودش را بگیرد و این موارد را به آن‌ها گوشزد می‌کرد. در مجموع، وقتی که از بیرون به پری نگاه می‌کردی فقط یک انسان خوب را نمی‌دیدی؛ بلکه او در‌آنِ‌واحد همسری خوب، مادری خوب، زن خانه‌داری خوب، هم‌وطنی خوب و مسلمانی مدرن و لائیک بود؛ گویا توانش را برای کشمکش‌های اجتناب‌ناپذیر این مملکت جمع کرده بود، تمام توان و گذشته‌اش را».

الیف شافاک در کتاب «سه دختر حوا» جامعه‌ی امروز ترکیه و اتفاقاتی که از نظر اجتماعی، فرهنگی و یا حتی عاشقانه برای زنان ترکیه رخ می‌دهد را روایت می‌کند.  شافاک «سه دختر حوا» را در سال 2016 نوشته است و برای اولین بار در ایران توسط نشر نون و در 452 صفحه به چاپ رسیده است و هم‌اکنون بر روی وبگاه کتابفروشی کاواک به صورت آنلاین قابل‌خرید است. می‌توانید با پرداخت مبلغ 41?000 تومان این کتاب جذاب و خواندنی را خریداری نمایید.