سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی کتاب دموکراسیها چگونه میمیرند

دموکراسی‌ها چگونه می‌میرند

اثر استیون لویتسکی و دانیل زیبلات

خرید کتاب دموکراسی‌ها چگونه می‌میرند

آنچه تاریخ در مورد آینده می‌گوید

در عصر حاضر سیاست یکی از اجزای مهم در زندگی جامعه‌ی بشری است. حال ‌آنکه افراد بسیاری از سیاست دوری می‌کنند اما برخی نیز به سیاست علاقه‌مندند و در بطن این موضوع تحصیلات و فعالیت‌های موفقی دارند و حتی به سیاست‌مداری بزرگ نیز تبدیل می‌شوند.

درزمینه‌ی سیاست، کتاب‌ها و مقالات بسیاری نگارش شده است؛ این نوع کتاب‌ها نیز همچون سایر کتاب‌ها طرفداران خاص خود را دارند، اگر سیاست و محیطش برایتان جالب نیست اما قطعاً تاکنون کلمه‌ی دموکراسی را شنیده‌اید. دموکراسی واژه‌ای آشنا در حیطه‌ی سیاست است و پیروانی متعصب نیز دارد؛ اما مهم‌ترین طرفداران آن مردم می‌باشند.

مردم باور دارند در دموکراسی آزادی و برابری وجود دارد و ازنظر ملت‌ها دموکراسی برابر با آزادی است، اما دولتمردان با این فرایند که دموکراسی حاکمیت مردم است، مخالف‌اند و معتقدند نباید مردم حکومت کنند و این باوری غلط است.

 «کارل پوپر» فیلسوف معاصر می‌گوید دموکراسی هرگز حکومت مردم نبوده و نه می‌تواند باشد و نه بایستی که باشد زیرا خطرناک است.

کتاب دموکراسی‌ها چگونه می‌میرند، نوشته‌ی استیون لویتسکی و دانیل زیبلات درباره‌ی دموکراسی و سیاست‌های دولت‌مردان برای از بین بردن دموکراسی در جوامع نگارش شده است. این دو نویسنده با قلمی روان به‌خوبی به این موضوع پرداخته‌اند.

اکثریت ما ذهنیتی اشتباه درباره دموکراسی داریم که با خواندن این کتاب به این موضوع آگاه می‌شویم. شاید درگذشته برای از بین بردن دموکراسی در یک دولت نیاز به جنگ و کودتا بود اما در عصر حاضر با جنگ سرد این مهم اتفاق می‌افتد، دولت‌مردان و سیاست‌مداران بیش‌ از پیش از روش‌های جنگ سرد استفاده می‌کنند که مردم بعد از مدت‌ها متوجه می‌شوند که دموکراسی در جامعه آن‌ها به‌راحتی و بی‌سروصدا کشته‌شده است.

استفاده از جنگ سرد در بسیاری از کشورها همچون آرژانتین، برزیل، غنا، یونان و… نظام‌های دموکراتیک را به زوال و نابودی کشانده‌است، اما روش دیگری برای از بین بردن دموکراسی وجود دارد به‌طوری‌که دموکراسی به‌وسیله کسانی که از طریق انتخابات به قدرت می‌رسند قربانی می‌شود و نه نظامیان.

در این کتاب به‌خوبی بیان‌شده است که برای از بین بردن نظام‌های دموکراتیک در جهان نیازی به کودتا یا انقلاب نیست. کافی است انتخابات دموکراتیک برگزار شود و یک نامزد پوپولیست و تمامیت‌گرا در انتخابات با رأی مردم به قدرت برسد به این شکل می‌توان همواره دموکراسی را با روشی خزنده اما مطمئن از بین برد.

«استیون لویتسکی» و «دانیل زیبلات» دو استاد علوم سیاسی دانشگاه هاروارد می‌باشند که عوامل به قدرت رسیدن دیکتاتورها و یا دیکتاتور‌منش‌ها از مجرای انتخابات را در برخی کشورهای جهان و به‌ویژه مشابهات تاریخی در آمریکا در کتاب «دموکراسی‌ها چگونه می‌میرند» نقل کردند و بر اساس مشخصاتی درباره‌ی رفتار تمامیت‌گرای سیاستمداران، مشخص کرده‌اند که بی‌اعتبار کردن مخالفان سیاسی، به چالش کشیدن قواعد دموکراسی و بی‌اثر کردن رسانه‌ها از ترفندهای رایج برای از میان برداشتن نظام‌های دموکراتیک در روزگار ماست.

اما تصوری که معمولاً برای ملت‌ها وجود دارد، تصویری از یک کودتاست. تانک‌ها در خیابان‌ها به راه می‌افتند، نظامیان، شهروندان مخالف را که از قبل شناسایی کرده‌اند شبانه بازداشت می‌کنند و به زندان‌های بی‌نام‌ونشان انتقال می‌دهند و سرانجام با اعمال خشونت و احیاناً اعدام‌هایی، نظام دموکراتیک سرنگون می‌شود و یک دیکتاتوری نظامی قدرت را به دست می‌گیرد. درحالی‌که این روش‌ها منسوخ‌شده است و با روش‌هایی که در بالا به آن اشاره شد دموکراسی را از میان می‌برند، همین‌طور لویتسکی و زیبلات اعتقاد دارند که دوران کودتاهای این‌چنینی سپری‌شده است، اکنون روشی مؤثرتر و البته بی‌سر و صداتر برای از میان برداشتن نظام‌های دموکراتیک وجود دارد.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم، دانیل زیبلات، استاد دانشگاه هاروارد بیان می‌کند:

«بعد از پایان جنگ سرد، نظام‌های دموکراتیک به روش دقیق‌تر و پیچیده‌تری، پای صندوق‌های رأی در شعب اخذ رأی از بین می‌روند. بسیاری از سران کشورها در انتخاباتی قانونی انتخاب می‌شوند اما با دستیابی به قدرت سیاسی، در وهله‌ی نخست نهادهای دموکراتیک را با کمک قانون‌گذاران از بین می‌برند».

مثال‌های متعددی نیز وجود دارد: فوجی‌موری در پرو، چاوز در ونزوئلا، پوتین در روسیه و اردوغان در ترکیه؛ همه این سیاست‌مداران در انتخاباتی قانونی به قدرت رسیده‌اند و همه آن‌ها در وهله‌ی اول و پیش از هر کار دیگری، تلاش کردند نهادهای دموکراتیک و جامعه‌ی مدنی را تضعیف کنند.

زیبلات می‌نویسد: «این امر اغلب در یک فرایند خزنده اتفاق می‌افتد. در ونزوئلا برای مثال ده سال بعد از به قدرت رسیدن چاوز هنوز اکثر شهروندان اعتقاد دارند که در یک جامعه‌ی دموکراتیک زندگی می‌کنند. بسیاری از شهروندان وقتی متوجه می‌شوند حقوق مدنی‌شان ازدست‌رفته که کار از کار گذشته است».

برای اشخاصی که به سیاست و موضوعات پیرامون آن علاقه‌مند می‌باشند، این کتاب پیشنهاد خوبی است، زیرا دارای متنی منسجم و جذاب می‌باشد که به زبانی ساده درباره‌ی مرگ دموکراسی در دولت‌ها توضیح داده است. البته ناگفته نماند مثال‌هایی که در کتاب بیان‌شده است درباره‌ی دولت‌های حال حاضر و شیوه سیاست‌مداری در آن‌ها می‌باشد که قطعاً برای خوانندگان بسیار جالب می‌باشد.

فرید زکریا از CNN در مورد این کتاب می‌گوید: «کتابی هوشمندانه است که درباره‌ی روش‌های تضعیف دموکراسی در کشورهای مختلف جهان، آن‌هم به شیوه کاملاً قانونی، اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار خواننده قرار می‌دهد».

کتاب دموکراسی‌ها چگونه می‌میرند، توسط سیامک دل‌آرا و اعظم ورشوچی‌فرد به فارسی ترجمه گردیده و نشر کتاب پارسه در 344 صفحه در زمینه‌ی علوم سیاسی و اجتماعی منتشر نموده است، این کتاب با موضوع دموکراسی در وبگاه کاواک برای افراد علاقه‌مند عرضه می‌گردد و می‌توانید این کتاب را به مبلغ 39000 تومان به‌صورت خرید آنلاین از وبگاه کاواک تهیه نمایید.