سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی کتاب چنین گفت زرتشت

معرفی کتاب چنین گفت زرتشت اثر فریدریش نیچه

در جستجوی ابر انسان

خرید کتاب چنین گفت زرتشت

تأثیرگذارترین اثر فلسفی نیچه

در دسترس‌ترین و تأثیرگذارترین اثر فلسفی نیچه چنین گفت زرتشت است که نه‌تنها بد جلوه داده‌شده بلکه نقل‌قول‌هایی که از آن شده هم بسیار نادرست هستند؛ اما نسخه‌ی اصل کتاب بسیار تأثیرگذار و درخشان است. نیچه یکی از انقلابی‌ترین و آشوبگرترین متفکران فلسفه‌ی غرب بود. کتاب «چنین گفت زرتشت» به‌عنوان یکی از مشهورترین و اثرگذارترین کارهای او در ذهن‌ها باقی‌مانده است.

این کتاب به توصیف این موضوع می‌پردازد که چگونه پیامبر باستانی ایران، زرتشت، از خلوتگاهش در میان کوه‌ها خارج می‌شود تا به جهانیان بگوید که خداوند مرده است و یک اَبَر انسان، انسانی با ویژگی‌های خدایان، جانشین او خواهد بود. نیچه با آوردن جمله‌ی «خدا مرده است»، تأکید می‌کند که حقیقت زندگی را باید در الفاظ و اصطلاحات خالص انسانی یافت.

بعدها، این گفته‌ی او درباره‌ی ابر انسان و میل به قدرت همگی به تسخیر عقاید نازی درآمد و با آن پیوند خورد. با قدرتی هیجان‌انگیز و درخشندگی شاعرانه، نیچه این موضوع را به بحث می‌گذارد که معنی وجود را نباید در تقوا و خداترسی مذهبی و یا اطاعت همراه با فروتنی جست‌وجو کرد. بلکه آن را باید در یک نیروی زندگی که قدرت محض باشد یافت. نیرویی که آزاد، پرشور و هیجان و پر هرج‌ومرج باشد.

 فردریش نیچه

 فردریش نیچه (1844-1900) در 24 سالگی کرسی دار فلسفه‌ی کلاسیک در دانشگاه بازل شد و درنهایت در سال 1879 به دلیل بیماری مجبور به کناره‌گیری از مقامش گردید. او خود را از جامعه جدا کرد تا زمانی که در سال 1899 کاملاً هشیاری‌اش را از دست داد. یک متفکر اصیل و نیرومند که تأثیر قابل‌توجهی بر نویسندگان پس از خود داشت. نویسندگانی مثل جورج برناردشاو، دی. اچ. لارنس، توماس مان و ژان پل سارتر. اگر از مطالعه‌ی کتاب چنین گفت زرتشت لذت بردید، امکان دارد از مطالعه‌ی فراسوی نیک و بد هم لذت ببرید.